Μια συνταγή του κυρίου Tolis Papageridis για ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΒΑΡΕΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ποντιακά Βαρένικα
Για τη ζύμη
900 γρ αλεύρι
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό όσο πάρει για μία ζύμη σφιχτή
900 γρ αλεύρι
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό όσο πάρει για μία ζύμη σφιχτή
Για τη γέμιση
300 γρ φέτα
300 γρ ανθότυρο
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε δισκάκια με ένα ποτήρι και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης τριμμένα με το χέρι.
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας αλάτι όπως τα μακαρόνια
Όταν βράσουν ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο με λίγο κόκκινο πιπέρι
Όταν βράσουν ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο με λίγο κόκκινο πιπέρι