Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνα Βλάσση για
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook
ΝοστιμιέςΚιμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω 1 κρεμμυδάκι ξερό και μετά προσθέτω 500 γρ. κιμά μοσχαρίσια να τσιγαριστεί κι αυτός λίγο.
Τρίβω στον τρίφτη μία ντοματούλα και βάζω και ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ, 1 μικρή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια, 1 κόκκινη Φλωρίνης σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό, 1 φλιτζάνι νεράκι
και άφησα να βράζει μισή ώρα.
Όταν κρυώσει βάζω 150 γρ τριμμένο τυρί Γκούντα.
Περνώ ένα ταψάκι βάζω λίγο λάδι βάζω, το ένα φύλλο σφολιάτα από κάτω μετά το κύμα και από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτα . Αλείφω με αυγό και ρίχνω λίγο σουσάμι από πάνω.
Ψήνω πάνω-κάτω αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180.