ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι γάλα
- 3/4 του ποτηριού λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο (π.χ. Lurpak)
- 2 στικ βανίλια
Για τη γέμιση
- 4 μήλα (2 τριμμένα και 2 πολτοποιημένα)
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Χτυπάμε στο multi τα 2 καθαρισμένα μήλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλα.
- Τρίβουμε τα άλλα 2 μήλα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το μείγμα από το multi.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης, τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι και τα κλείνουμε καλά.
- Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!