Μηλοπιτάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά 

Για τη ζύμη
  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3/4 του ποτηριού λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο (π.χ. Lurpak)
  • 2 στικ βανίλια

Για τη γέμιση
  • 4 μήλα (2 τριμμένα και 2 πολτοποιημένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  3. Βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Χτυπάμε στο multi τα 2 καθαρισμένα μήλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλα.
  5. Τρίβουμε τα άλλα 2 μήλα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το μείγμα από το multi.
  6. Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης, τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι και τα κλείνουμε καλά.
  7. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 40 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget