Σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος λιωμένο, κρύο
400 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
 
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2.5 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι μέλι
1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση
Απλώνω στον πάγκο εργασίας μου δύο φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα, σκορπίζω φιστίκι και με τη βοήθεια μια βελόνας πλεξίματος το τυλίγω ρόλο και το σουρώνω. 
Ακολουθώ την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τα βάζω σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, από επάνω ρίχνω το βούτυρο που περίσσεψε και ψήνω στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εντωμεταξύ έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και βράζοντας 6 - 7 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Μετά κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι, ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει. 
Σιροπιάζω το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. 
Όταν κρυώσει πασπαλίζω με λίγο φιστίκι.