Κριτσίνια καρότου



ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ


Με το γιαουρτάκι μας, τη σαλάτα μας ή με ό,τι άλλο θέλουμε!


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 200 γρ. λάδι
  • 100 ml κρασί
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν 
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 - 4 καρότα, τριμμένα
 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι και την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεμένα και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα είναι λίγο σφιχτή.
  3. Προσθέτουμε το καρότο και ζυμώνουμε. Θα βγάλει κι αυτό την υγρασία του και θα έρθει στα ίσα του το ζυμαράκι. 
  4. Αφήνουμε μισή ώρα και πλάθουμε. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Stratoula Andreadi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!