
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Με το γιαουρτάκι μας, τη σαλάτα μας ή με ό,τι άλλο θέλουμε!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. λάδι
- 100 ml κρασί
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 - 4 καρότα, τριμμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι και την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεμένα και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα είναι λίγο σφιχτή.
- Προσθέτουμε το καρότο και ζυμώνουμε. Θα βγάλει κι αυτό την υγρασία του και θα έρθει στα ίσα του το ζυμαράκι.
- Αφήνουμε μισή ώρα και πλάθουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.