Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και σβησμένα με ούζο



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΥΖΟ


Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 20 κουταλιές σούπας περίπου ρύζι για γεμιστά (εγώ έβαλα καστανό)
  • Τα πλοκάμια απο τα καλαμαράκια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Ούζο
  • Μαϊντανό, άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μισό κύβο λαχανικών
  • Νερό


Εκτέλεση

  1. Βάζω ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  2. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια ,σοτάρω λίγο και σβήνω με το ούζο.
  3. Ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
  4. Ρίχνω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να πιεί τα ζουμιά.
  5. Τέλος ρίχνω τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  6. Γεμίζω τα καλαμαράκια , κλείνω με οδοντογλυφίδες βάζω στην κατσαρόλα, ρίχνω ελαιόλαδο και βραστό νερό που έχω διαλύσει τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών μέχρι να τα σκεπάσει.
  7. Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και σιγοβράζω για 45 λεπτά περίπου.



Credits:

Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ