ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΥΖΟ
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 20 κουταλιές σούπας περίπου ρύζι για γεμιστά (εγώ έβαλα καστανό)
- Τα πλοκάμια απο τα καλαμαράκια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Ούζο
- Μαϊντανό, άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Μισό κύβο λαχανικών
- Νερό
Εκτέλεση
- Βάζω ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
- Ρίχνω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια ,σοτάρω λίγο και σβήνω με το ούζο.
- Ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να πιεί τα ζουμιά.
- Τέλος ρίχνω τον μαϊντανό και τον άνηθο.
- Γεμίζω τα καλαμαράκια , κλείνω με οδοντογλυφίδες βάζω στην κατσαρόλα, ρίχνω ελαιόλαδο και βραστό νερό που έχω διαλύσει τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών μέχρι να τα σκεπάσει.
- Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και σιγοβράζω για 45 λεπτά περίπου.
Credits:
Vasia ZaglaraΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ