ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ μαλακό
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό + 1 για επάλειψη
- 40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα έτσι ώστε να παγώσει η ζύμη και να πλάθονται εύκολα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδια θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 - 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε, διπλασιάζετε - τριπλασιάζετε τα υλικά.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Στέλιος Παρλιάρος