Κουλουράκια βανίλιας - βουτύρου

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ μαλακό
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό + 1 για επάλειψη
  • 40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. 
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα έτσι ώστε να παγώσει η ζύμη και να πλάθονται εύκολα.
  3. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδια θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 - 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε, διπλασιάζετε - τριπλασιάζετε τα υλικά.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget