
ΚΑΡΥΔΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. καρύδια αλεσμένα
180 γρ. ασπράδια αυγών
1 βανίλια
200 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 36%λιπαρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε καθαρό και στεγνό μίξερ τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα ρίχνοντάς σταδιακά τη ζάχαρη λίγη - λίγη 10 φορές.
Και την βανίλια.
Όταν ετοιμαστεί η μαρέγκα μας σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο κακάο.
Με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και με ένα κορνέ η ένα μικρό κουταλάκι κάνουμε ροζέτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15' και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε ένα σκεύος και ζεσταίνουμε την γάλακτος.
Λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Την αφήνουμε 1'-2'να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και αυτή.
Όταν είναι και τα δύο κρύα. (και τα μπισκοτάκια μας και η γκανάζ) παίρνουμε ένα μπισκοτάκια και με μια μικρή μύτη κορνέ το γεμίσουμε. Το κλείνουμε το ένα με το άλλο.
Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..
3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 36%λιπαρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε καθαρό και στεγνό μίξερ τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα ρίχνοντάς σταδιακά τη ζάχαρη λίγη - λίγη 10 φορές.
Και την βανίλια.
Όταν ετοιμαστεί η μαρέγκα μας σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο κακάο.
Με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και με ένα κορνέ η ένα μικρό κουταλάκι κάνουμε ροζέτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15' και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε ένα σκεύος και ζεσταίνουμε την γάλακτος.
Λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Την αφήνουμε 1'-2'να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και αυτή.
Όταν είναι και τα δύο κρύα. (και τα μπισκοτάκια μας και η γκανάζ) παίρνουμε ένα μπισκοτάκια και με μια μικρή μύτη κορνέ το γεμίσουμε. Το κλείνουμε το ένα με το άλλο.
Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..
Δημιουργός συνταγής: Anna Lampropouloy, συνταγή Jenny Loufa
