Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κεράσι γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό κεράσια
800 γρ. ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
λίγο στυμμένο λεμόνι
Πλένω τα κεράσια και καθαρίζω τα κουκούτσια.
Στην κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και τα κεράσια, ανακατεύω πολύ απαλά και βράζω σε χαμηλή φωτιά.
Σταδιακά παίρνω τον αφρό με την τρυπητή κουτάλα.
Το τραβάω από την φωτιά και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του.
Το ξαναβράζω την άλλη μέρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος στύβω το λεμόνι και το γεμίζω ζεστό στα βάζα.