Μια συνταγή της κυρίας Afroditi Malandraki για ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Καλιτσουνάκια γεμιστά με γλυκοκολοκύθα, δυόσμο και μυζήθρα
Το ζυμάρι είναι ανεβατό
Μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ
Μια κούπα γάλα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Ένα αβγό
Ένα φακελάκι μαγιά
Μια τσιμπιά αλάτι
Γέμιση
Ένα κιλό τριμμένη και σουρωμένη καλά γλυκοκολοκύθα
Μισό κιλό μυζήθρα
3 κ.σ ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο ματσάκι δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ένα αβγό και σουσάμι για το τελείωμα
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Τρίβουμε την γλυκοκολοκύθα, αλατίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε λίγη ώρα.
Μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ
Μια κούπα γάλα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Ένα αβγό
Ένα φακελάκι μαγιά
Μια τσιμπιά αλάτι
Γέμιση
Ένα κιλό τριμμένη και σουρωμένη καλά γλυκοκολοκύθα
Μισό κιλό μυζήθρα
3 κ.σ ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο ματσάκι δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ένα αβγό και σουσάμι για το τελείωμα
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Τρίβουμε την γλυκοκολοκύθα, αλατίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε λίγη ώρα.
Στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Τα καλιτσουνάκια τα αυγώνουμε, βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα με αντιστάσεις πάνω κάτω.