ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ΜΈΤΡΙΑ φωτιά βάζω 350 γρ. ζάχαρη λευκή μαζί με μαύρη (εσείς βάλτε μόνο μαύρη εμένα δεν μου έφτασε).
Σε ένα άλλο σκεύος έχω βάλει 250 ml. κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα.
Και έχω και 50 γρ. βούτυρο στην άκρη.
Δεν ανακατεύω απλά ανακινώ το τηγάνι κυκλικά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνω το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις..
Αφήνω να κρυώσει στην άκρη και μετά ρίχνω πάνω από το γλυκό μου, Τούρτα πάστα ό,τι θέλω, και βάζω στο ψυγείο για να παγώσει.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο