Πτι φουρ με ινδοκάρυδο και κουβερτούρα



ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


Μοιράζομαι μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή από τα χέρια της μαμάς μου!

Υλικά:

  • 1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ.)
  • 6 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη: 
  • 200 γρ. μαρμελάδα
  • 200 γρ ινδοκάρυδο 
  • 300 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση: 

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε ένα - ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι από το μίγμα και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για περίπου 14 λεπτά.
  4. Όταν βγουν από το φούρνο ενώνουμε τα κομμάτια με μαρμελάδα και βουτάμε πρώτα στην κουβερτούρα και μετά στο ινδοκάρυδο.
Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια.



Δημιουργός συνταγής: Σταυρούλα Μπαρμπαγεωργοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget