Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΑΛΕΥΡΙΣΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αλευρίσιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη
Ο αγαπημένος αλευρίσιος χαλβάς!
Χωρίς ζάχαρη, με κατσικίσιο γάλα, ξηρούς καρπούς και μπανάνα!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μια κούπα (200 γρ) μέλι, 2 κούπες φρέσκο κατσικίσιο γάλα, ένα ξύλο κανέλας, 5 γαρύφαλλα, μια φλούδα από λεμόνι και μια ώριμη μπανάνα σε φέτες.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι.
Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και τη φλούδα.
Σε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 κούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1.5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε 5 λεπτά μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, λίγες σταφίδες και λίγα καρύδια.
Ανακατεύουμε λίγο γιατί πήζει αμέσως και αδειάζουμε σε φόρμα.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μια κούπα (200 γρ) μέλι, 2 κούπες φρέσκο κατσικίσιο γάλα, ένα ξύλο κανέλας, 5 γαρύφαλλα, μια φλούδα από λεμόνι και μια ώριμη μπανάνα σε φέτες.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι.
Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και τη φλούδα.
Σε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 κούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1.5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε 5 λεπτά μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, λίγες σταφίδες και λίγα καρύδια.
Ανακατεύουμε λίγο γιατί πήζει αμέσως και αδειάζουμε σε φόρμα.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.