Τσουρέκι ταψιού γεμιστό



ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΑΨΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ


ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΑΨΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΣΑ - ΕΞΩ!

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
100 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό
50 γρ σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 ασπράδι αυγού
1/2 κοφτό κ.γ. αλάτι
300 γρ ζεστό γάλα
100 γρ ζεστό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
2 βανίλιες
800 με 900 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή και απλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλη η διαδικασια ανακατεματος με συρμα. 
Βαζουμε στο μπολ το βουτυρο με το σπορελαιο και την ζαχαρη και ανακατευουμε 2 λεπτα.
Ριχνουμε τα αυγα, το αλατι, το γαλα, το νερο και ανακατευουμε 1 λεπτο.
Ριχνουμε τη μαγια και ανακατευουμε 1 λεπτο.
Ριχνουμε το μαχλεπι, το κακουλε και τις βανιλιες και ανακατευουμε 1 λεπτο.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε.
Βαζουμε στον παγκο αλευρι, ριχνουμε την ζυμη πανω του και αρχίζουμε να ζυμωνουμε παιρνοντας λιγο - λιγο αλευρι. 
Ζυμωνουμε πολυ μεχρι η ζυμη να γινει λεία.
Λαδωνουμε ενα μπολ, βαζουμε τη ζυμη μεσα, τη λαδωνουμε καλα και τη βαζουμε μεσα σε μια μεγαλη σακουλα.
Τη βαζουμε σε μερος ζεστο, τη σκεπαζουμε με μια κουβερτα και την αφηνουμε για 1 ωρα και 40 λεπτα.
Στη συνεχεια την βγαζουμε απο την σακουλα και την παταμε ΑΠΑΛΑ με την γροθια μας να ξεφουσκωσει.
Τη βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 2 κομματια των 400 γρ και αλλα 9 των 80 γρ.
Φτιαχνουμε ολα τα κομματια μπαλες.
Τις βαζουμε πανω στη λαδοκολα και τις αφηνουμε για 20 λεπτα.
Στη συνεχεια ανοιγουμε τις μπαλες των 400 γρ. σε φυλλα τετραγωνα 28χ28.
Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι φουρνου και βαζουμε το ενα φυλλο.
Πανω στο φυλλο αλοιφουμε μαρμελαδα.
Στη συνεχεια το αλλο φυλλο το κοβουμε σε πολυ λεπτες λωριδες, η καθε λωριδα παχος 1 δακτυλου.
Ανα 3 λωριδες φτιαχνουμε πλεξουδες.
Τις βαζουμε πανω στην μαρμελαδα.
Στη συνεχεια τις υπολοιπες μπαλες τις κανουμε ολες κορδονια.
Αυτα τα κορδονια τα παταμε λιγο οσο να ανοιξουν, βαζουμε μαρμελαδα στο καθενα και τα κλεινουμε με προσοχη.
Πλαθουμε συνολικα 4 πλεξουδες και τις βαζουμε γύρω - γύρω.
Και με λιγη ζυμη που κοβουμε απο τα πλαγια τις καθε πλεξουδες φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις βαζουμε στις γωνιες.
Το αφηνουμε να φουσκωσει τουλαχιστον 30 λεπτα.
Τελος χτυπαμε 2 κροκους αυγων με λιγο κρυο γαλα και αλειφουμε.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα.
Εμενα μου πηρε 30 λεπτα.