ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Πολύ νόστιμο γρήγορο και εύκολο φαγάκι!
Υλικά
- 250gr κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 μεγάλα λευκά μανιτάρια
- 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 - 2 ντομάτες χωρίς φλούδα
- 1 κ.γ. βούτυρο γάλακτος
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι πιπέρι
- 1 ζωμό λαχανικών προαιρετικά
- Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο τα μανιτάρια, και αφήνουμε να σοταριστούν.
- Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης, το κριθαράκι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ζεστό μαζί με το ζωμό λαχανικών λίγο - λίγο, μόλις το τραβήξει ξαναρίχνουμε, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε με τυράκι και καλή όρεξη!