Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Διάφορα λαχανικά τουρσί
Υλικά
πιπεριές κόκκινες και πράσινες, μικρές για τουρσί
σέλινο
καρότα
σκόρδο
αλάτι
ξινό
(Μετράω τη δοσολογία των υγρών με τάπερ)
1 τάπερ ελαιόλαδο
1/5 τάπερ ξύδι
3 τάπερ νερό
Αφού πλένω τα λαχανικά μου κόβω τα καρότα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο σε φετούλες, ψιλοκόβω το σέλινο και χαράζω τις πιπεριές στη μύτη.
Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα τα υγρά υλικά και όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνω σε δόσεις τις πιπεριές.
Τις ανακατεύω για 2 λεπτά, τις αδειάζω σε λεκάνη και αρχίζω να γεμίζω στα βάζα όπως είναι ζεστά.
Βάζω σε στρώσεις καρότο, σέλινο, σκόρδο και στο τέλος μια κουταλιά τις σούπας γεμάτη αλάτι χοντρό και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού ξινό (το κρατάει τραγανό).
Κι ενώ βράζει ακόμα η άλμη ρίχνω στα βάζα όπως είναι καυτή.
Κλείνω καλά τα καπάκια και σε 20 μέρες είναι έτοιμο.