Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΑΛΜΥΡΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αλμυρές φωλίτσες με φέτα
Υλικά
250 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κρόκο αυγού ( κρατάμε το ασπράδι)
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
450-500γρ. αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση
Φέτα τριμμένη, ελιά, ντομάτα, πιπεριά
Φέτα τριμμένη, ελιά, ντομάτα, πιπεριά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, μαγιά, ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της γέμισης, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Παίρνουμε τη ζύμη ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι(9εκ. περίπου διάμετρο) δισκάκια.
Στα μισά δισκάκια κάνουμε στο κέντρο τους μια τρύπα με ένα καπάκι από μπουκάλι.
Παίρνουμε το κάθε δισκάκι το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη αλείφουμε με ένα πινέλο με το ασπράδι που κρατήσαμε και έπειτα παίρνουμε το δισκάκι με την τρύπα το τραβάμε λίγο με τα χέρια μας να έχει περισσότερο άνοιγμα και το τοποθετούμε πάνω από το δισκάκι που αλείψαμε με το ασπράδι.
Πατάμε καλά γύρω γύρω να ενώσουμε τα δύο δισκάκια για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Έτσι έχει σχηματιστεί ένα πιτάκι σαν φωλιά και στο κέντρο του βάζουμε φέτα, ντομάτα, ελιά, πιπεριά ή ότι μας αρέσει.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε τα πιτάκια γύρω γύρω με ένα αυγό που το έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε 180 αντιστάσεις ή αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Βγαίνουν περίπου 10 πιτάκια αναλόγως το ποτήρι που θα κόψουμε τα δισκάκια.