Πιροσκί



ΠΙΡΟΣΚΙ


Έγιναν τέλεια αφράτα και νόστιμα τη συνταγή την έχω πάρει από την αγαπημένη μου φίλη Maria Stath και την ευχαριστώ πολύ!

Υλικά.
1 γιαούρτι 250 γρ.
2 αυγά.
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. αλάτι.
1.κ γλ. ξύδι.
1 φακελάκι ξερή μαγιά.
3 κούπες και μισή αλεύρι περίπου .
Για τη γέμιση.
Τυρί λίγο ρίγανη και πιπέρι.

Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έβαλα το γιαούρτι, αυγά, αλάτι, ξύδι και ανακάτεψα.
Στη συνέχεια έλιωσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το πρόσθεσα διαδοχικά, έριξα σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη αφράτη και ελαστική.
Σκέπασα με πετσέτα και έβαλα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει.
Χώρισα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, άνοιξα με τον πλάστη, τοποθέτησα τη γέμιση, έκλεισα πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλα τις άκρες.
Τηγάνισα σε καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Έκανα και μερικά με γκούντα και ζαμπόν σε φέτες και έγινα εξίσου τέλεια.