Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑΚοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια στην κατσαρόλα
4 - 5 κομμάτια κοτόπουλο (μπουτακια)
5 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (σε κυβακια)
1 σέλερι (ψιλοκομμένο)
2 ντομάτες φρέσκες (σε κυβακια)
1συσκευασια χυμο ντοματας ή 1κ.σ πελτε
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
Λίγη κανέλα
Θυμάρι
Μακαρόνια ολικής άλεσης
Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό νερό.
Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Καίμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και λίγο πριν βάλουμε μέσα το κοτόπουλο, κατεβάζουμε από το μάτι.
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι και προσεκτικά, τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινίσουν καλά.
Αν δεν χωράνε όλα στην κατσαρόλα, τα βάζουμε σε δύο δόσεις.
Όσο σιγαρίζεται το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και σπάμε τη σκελίδα σκόρδο.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στη μέση της κατσαρόλας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι.
Προσθέτουμε προαιρετικά ένα καρότο κομμένο σε κυβάκια και σέλερι ψιλοκομμένο.
Κόβουμε σε κυβάκια τις φρέσκες ντομάτες, αν βάλουμε, και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε και τον συμπηκνωμένο χυμό τομάτας.
Αν βάλουμε πελτέ, πρέπει να σιγαριστεί ελαφρά με το κρεμμυδάκι στον πάτο της κατσαρόλας για να μας δώσει αρώματα και γεύσεις!
Προσθέτουμε νεράκι μέχρι να μισοκαλυφθεί το κοτόπουλο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, την κανέλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα.
Μετα το σερβιρουμε.