Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό με πιπεριές και άσπρη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοκκινίζω το κρέας μου σε ελαιόλαδο (1200 μπούτι σε μικρές μαριδούλες).
Συνεχίζω με δυο σκελίδες σκόρδο και ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σβήνω με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Ρίχνω στο κρέας μου πιπέρι, πάπρικα γλυκεία και λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο ζεστό νεράκι να σκεπάσει το κρέας μου και αφήνω να σιγοβράζει το κρέας μου σε χαμηλή (3) θερμοκρασία.
Μετά από 50' περίπου ρίχνω τις πιπεριές σε λωρίδες (κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί) και αλατίζω το φαγητό μου.
Χτυπάω μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό μου με δυο κ.σ μουστάρδα και το ρίχνω στη κατσαρόλα. Μετά από ένα 20' ρίχνω μια κρέμα γάλακτος (200 γρ.).
Αφήνω να πήξει λίγο και σερβίρω.
Το συνόδεψα με ρύζι που έβρασα σε αλατισμένο νερό με λίγο κουρκουμά, και το έκαψα με λίγο βούτυρο.