Κρέμα πατισερί
Υλικά
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
270 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Πραγματικά εύκολη κρέμα πατισερί για τα γλυκά σας!!!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη βανίλια αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους με ένα μαχαιράκι και ρίχνουμε και τον λοβό μέσα.
Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε.
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
270 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Πραγματικά εύκολη κρέμα πατισερί για τα γλυκά σας!!!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη βανίλια αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους με ένα μαχαιράκι και ρίχνουμε και τον λοβό μέσα.
Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 300 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην κάνει γρομπαλάκια.
Όταν βράσει το γάλα ανακατεύουμε το μείγμα από το μπολ αφαιρώντας από τη φωτιά.
Όταν βράσει το γάλα ανακατεύουμε το μείγμα από το μπολ αφαιρώντας από τη φωτιά.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον λοβό.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Επιστρέφουμε στη φωτιά.
Γενικά ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει.
Γενικά ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει.
Προσπαθούμε να "ψήσουμε" την κρέμα μιας και το "αλεύρι" πρέπει να ψηθεί για να "εξαφανιστεί" η γεύση του.
Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.
Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Βάζουμε σε ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Είναι έτοιμη για χρήση.
Tip
Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο γάλα γιατί έτσι κάνει ένα προστατευτικό στρώμα η ζάχαρη κάτω από το γάλα και δεν το αφήνει να καεί!
Είναι έτοιμη για χρήση.
Tip
Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο γάλα γιατί έτσι κάνει ένα προστατευτικό στρώμα η ζάχαρη κάτω από το γάλα και δεν το αφήνει να καεί!
Φυσικά αν βάλετε αληθινή βανίλια το άρωμα που παίρνει η κρέμα μας είναι ακόμα πιο ωραίο!