Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυροπιτάκια κουρού με ανθότυρο και φέτα
Είναι αφράτα και πεντανόστιμα!
Υλικά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ καλαμποκέλαιο
1 αυγό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
450 γρ αλεύρι φαρίνα
Για την γέμιση
200 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
1 αυγό
1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι, το αυγό και το γιαούρτι.
Ρίχνω το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω, αφήνω 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζω την γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζω τα τυριά σπασμένα με το χέρι, ρίχνω το αυγό, ελάχιστο πιπέρι και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω, βάζω ένα κ.γ. γέμιση και το κλείνω πιέζοντάς το με ένα πιρούνι.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω, βάζω ένα κ.γ. γέμιση και το κλείνω πιέζοντάς το με ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.