Κουνέλι στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουνέλι στιφάδο

ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ
ΤΟ ΣΥΝΌΔΕΥΣΑ ΜΕ ΠΑΤΆΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΈΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα και έκοψα το κουνέλι σε μικρά κομμάτια.
Το έβαλα στην κατσαρόλα με το λάδι και λίγο αλάτι, το τσιγάρισα και από τις δύο μεριές και πρόσθεσα 1 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί.
Όταν εξατμίστηκε το κρασί έβαζα λίγο - λίγο το νερό μέχρι να τσιμπιέται.
Πρόσθεσα τα κρεμμύδια (Τα κρεμμύδια τα είχα καθαρίσει και τα είχα στο νερό περίπου μία ώρα για να χάσουν την σπιρτάδα τούς).
Έτριψα στον τρίφτη 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες και τις έβαλα στο φαγητό μαζί με μια κουταλιά της σούπας πελτέ.
Έβαλα τα μπαχαρικά, μπαχάρι, κύμινο, 1 ξυλαράκι κανέλα, πιπέρι , αλάτι, και 2 φύλλα δάφνης.
Χαμήλωσα τη φωτιά και άφησα το φαγητό μου να ψηθεί.
Πέντε λεπτά πριν το βγάλω από την φωτιά του έβαλα μια κουταλιά ξύδι