Σπανακόπιτα στριφτή



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακόπιτα στριφτή

Για το φύλλο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2.5 φλ. αλεύρι
1 φλ. του καφέ λάδι
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνηθο
200 γρ. φέτα
Λάδι - αλάτι - πιπέρι

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω με τα δάχτυλα να ανακατευτεί καλά.
Μετά προσθέτω το αλάτι, το ξύδι και σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω 1 ώρα να ξεκουραστεί.
 
Ετοιμάζω την γέμιση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι μου με λίγο λάδι να τσιγαριστεί. 
Ρίχνω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτω και το σπανάκι μου που το έχω πλύνει και κόψει σε κομμάτια να μαραθεί και αυτό.
Αφού μειωθεί ο όγκος του προσθέτω τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να πει τα υγρά του.
Αφήνω λίγο να γίνει χλιαρό και βάζω και τη φέτα. 
Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω, βάζω γέμιση, το τυλίγω σε ρολό και το τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι .
Έτσι βάζω όλα τα ρολά ενώνοντας τις άκρες κάθε φορά που βάζω ένα ρολό.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, ανάλογα το φούρνο.