Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
1 λίτρο νερό
850γρ. ζάχαρη
3 πορτοκάλια(ολόκληρα αλεσμένα)
500γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200γρ. ινδοκάρυδο
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια

Για την επικάλυψη
300γρ. κουβερτούρα
200ml κρέμα γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα πορτοκάλια για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε στη μέση και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, αφήνουμε να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, το ινδοκαρυδο και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα.
Τοποθετούμε σε δύο μέτριες φόρμες(ή μπορούμε και σε ατομικά μπολάκια), αφαιρούμε όταν κρυώσει και περιχύνουμε με την σοκολάτα.