Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γαλακτομπουρεκάκια
Δεν υπάρχει τέτοια γεύση!
Τραγανό φύλλο, υπέροχη αφράτη κρέμα!
Μοσχοβολάει βουτυρακι!
500 γραμ. φύλλο κρούστας καλής ποιότητας,
ένα κιλό γάλα,
μιάμιση κούπα τσαγιού ζαχαρη,
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
1 βανίλια
τρία αυγά
μια γεμάτη κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
δύο κουταλιές βούτυρο αγελαδινό Κέρκυρας για την κρέμα.
ένα κιλό γάλα,
μιάμιση κούπα τσαγιού ζαχαρη,
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
1 βανίλια
τρία αυγά
μια γεμάτη κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
δύο κουταλιές βούτυρο αγελαδινό Κέρκυρας για την κρέμα.
Σιρόπι
700 γραμ. ζαχαρη
500 γραμ. νερο
χυμο λεμονιου
φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
700 γραμ. ζαχαρη
500 γραμ. νερο
χυμο λεμονιου
φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
1 βανίλια
κανέλα
βράσιμο 8 λεπτά, σβήνω και βάζω μια κουταλιά μέλι.
Εκτελεση
κανέλα
βράσιμο 8 λεπτά, σβήνω και βάζω μια κουταλιά μέλι.
Εκτελεση
Πρώτα βράζω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
Φτιαχνω την κρέμα και στο τέλος ρίχνω το βουτυρακι και περιμένω να κρυώσει.
Λιωνω 200 γραμ βούτυρο Κέρκυρας, περνάω το μισό φύλλο με βουτυρακι, διπλωνω, βάζω στην μια άκρη κρεμα και τυλίγω απαλά.
Όταν τα διπλώσω όλα. βάζω το υπόλοιπο βουτυρακι από πάνω.
Ψηνω στους 190 με 200 βαθμούς, με αντιστάσεις μέχρι να ροδισουν καλά.
Σιροπιάζω με κρύο σιρόπι μόλις τα βγάλω από φούρνο.