Κουλουράκια πορτοκαλιού


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού από φρέσκα πορτοκάλια
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
11/2 κουταλάκι γλ κανέλα
1/2 κουταλάκι γλ γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλ σόδα
2 κουταλάκια αμμωνία
2 κουταλιές μέλι
1100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Σουσάμι προαιρετικά

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υγρά υλικά την ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα και τελευταίο το αλεύρι, κρατάμε λίγο μήπως δεν χρειαστεί όλο ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μπορεί να πλάθετε
Αφήνουμε 20 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια τα περνάμε από το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψιά με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 20 λεπτά περίπου βγαίνουν 4 ταψιά.


Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!