Κιμαδόπιτα
Υλικά για το ζυμάρι
Σχεδόν ένα κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
Νεράκι χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση για το φύλλο
Σε ένα μπολ αδειάζω το αλεύρι και κάνω ένα λακουβάκι.
Βάζω τη μαγιά, τη ζάχαρη το ξύδι το λάδι και κλείνω με αλεύρι.
Ανακατεύω λίγο και στη συνέχεια σπάω το αυγό μέσα στη ζύμη και τρίβω με τα χέρια μου.
Στη συνέχεια ρίχνω νεράκι τόσο όσο να φτιάξω ένα ζυμαράκι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια μου, σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει.
Αλευρώνω καλά τον πάγκο μου και ανοίγω τα φύλλα.
Εγώ άνοιξα 4 φύλλα.
Για τη γέμιση του κιμά
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο δυο κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο και 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
Για τη γέμιση του κιμά
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο δυο κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο και 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
Όταν αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτω αλάτι, πιπέρι, σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα, ένα κ.γλ. ζαχαρη και βράζω είκοσι λεπτά περίπου μέχρι να σωθούν τα υγρά σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάζω και προσθέτω 2 αυγά χτυπημένα, τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μια κούπα τραχανά.
Σε ένα λαδωμένο 32αρι ταψί βάζω πρώτα δυο φύλλα λαδωμένα, τη γέμιση του κιμά, 6 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ και τα δυο τελευταία φύλλα.
Σε ένα λαδωμένο 32αρι ταψί βάζω πρώτα δυο φύλλα λαδωμένα, τη γέμιση του κιμά, 6 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ και τα δυο τελευταία φύλλα.
Ραντίζω με νερό, λαδάκι ,βάζω λίγο σουσάμι και χαράζω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με 190 αντιστάσεις, μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει!