Αλμυρά κουλουράκια (Επαγγελματική συνταγή)



Μια συνταγή για ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) από τη σελίδα Οι Συνταγές της Λόπης


Αλμυρά κουλουράκια

Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
30 γρ. αλάτι
4 κρόκους αυγών
250 γρ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
*Επιπλέον 3-4 κρόκους αυγών και κεφαλοτύρι για να αλείψουμε και να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια.

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου ή το χτυπάμε στο μίξερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε για φτιάξουμε μία ζύμη.
Πλάθουμε με τη ζύμη μπαστουνάκια πάχους δαχτύλου, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 5 λεπτά στην αρχή και κατόπιν τα βγάζουμε τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
Προτείνω να τα δοκιμάσετε, γίνονται εξαιρετικά και έχουν 100% επιτυχία.
ΥΓ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ξάδελφό μου τον Στέλιο για τις συνταγές που μου έδωσε φέτος το καλοκαίρι, όπως την παραπάνω με τα αλμυρά κουλουράκια, τις οποίες χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια στον φούρνο του στην Α.Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης.