Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Οσομπούκο Μιλανέζε με ταλιατέλες
Ιταλικό φανταστικό φαγητό με μικρές δικές μου πινελιές!
Το κρεατάκι ήρθε κι έλιωσε και μαζί με τα λαχανικά πραγματικά έφτιαξε μια σαλτσούλα σούπερ πεντανόστιμη!
Φτιάξτε το και είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε!
Υλικά
2,5 κιλά κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) ζητάω από τον κρεοπώλη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο το λευκό μέρος του
Δύο κλωνάρια σέλερι (όχι τα φύλλα)
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
500 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ
1 1/2 κ.σ πελτέ
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας μου και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σκουπίζω να φύγει η υγρασία.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει.
Περνάω από το αλεύρι το κρέας το τινάζω ελαφρά και το βάζω μέσα στην κατσαρόλα.
Το θωρακίζω καλά και από τις δύο μεριές.
Ωστόσο έχω ψιλοκόψει σε καρέ όλα τα λαχανικά , το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα προσθέτω μέσα στο κρέας και τα γυρίζω να γλασάρουν και να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την κανέλα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας και ανακινώ καλά την κατσαρόλα μου.
Προσθέτω νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει για δυόμισι με τρεις ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι.
Αν χρειάζεται δυναμώνω λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα μου ανακοινώνοντας να μην πιάσει η σαλτσούλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρω με ταλιατέλες και τυράκι τριμμένο.
Για τις ταλιατέλες
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζω δύο πακέτα ταλιατέλες για 6 λεπτά.
Σούρωσα καλά και βουτύρωσα τα ζυμαρικά.