Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΦΙΝ ΚΑΡΟΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμα μάφιν καρότου
Εύκολα και νόστιμα!
Η κούπα που μέτρησα είναι 200 ml
Υλικά για 18 τεμάχια
1.5 κούπα καρότο τριμμένο
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1.5 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καρύδι τριμμένο
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1.5 κούπα καρότο τριμμένο
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1.5 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καρύδι τριμμένο
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε τον χυμό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει μαζί με το μπέικιν, το καρότο και τέλος το τριμμένο καρύδι.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε λάδι σε μια φόρμα με θήκες (Εγώ έβαλα μια με 12 και μια με 6 θήκες) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.