Κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκύθα



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκύθα

Υλικά για τη ζύμη, για 2 πίτες
4 νεροπότηρα νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο μας πάρει να μην κολλάει στα χέρια μας το ζυμαράκι

Σε μια λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό και τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνω καλά.
Αφήνω το ζυμαράκι μου να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Έπειτα χωρίζω το ζυμαράκι μου σε κομμάτια ίσα με ένα μεγάλο μανταρίνι.
Ανοίγω ένα - ένα φύλλο με τον πλάστη στο μέγεθος μικρού πιάτου, αλείφω με λάδι, τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο
και τα ξεκουράζω 10 λεπτά.
Αρχίζω να ανοίγω επάνω στο τραπεζομάντηλο, γίνεται πολύ λεπτό το φύλλο.
Ραντίζω με λάδι, βάζω στην άκρη του φύλλου το κολοκύθι και τη φέτα, σουρώνω με το τραπεζομάντηλο, το κάνω ρόλο και τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί.
Αλείφω με το πινέλο τα φύλλα με ελαιόλαδο και λίγο ηλιέλαιο.
Ψήνω στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα.