CHEESECAKE
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και μετά τα καρύδια.
1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής
Μία κούπα καρύδια
Σχεδόν ένα πακέτο μαργαρίνη (γύρω στα 200 γρ.)
2 ζαχαρούχα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (κανονικό μέγεθος)
2 λεμόνια (το χυμό)
2 φύλλα ζελατίνης
Μαρμελάδα κεράσι, φράουλα, φρούτα του δάσους, βύσσινο γλυκό, ο, τι προτιμάτε!!
Μία κούπα καρύδια
Σχεδόν ένα πακέτο μαργαρίνη (γύρω στα 200 γρ.)
2 ζαχαρούχα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (κανονικό μέγεθος)
2 λεμόνια (το χυμό)
2 φύλλα ζελατίνης
Μαρμελάδα κεράσι, φράουλα, φρούτα του δάσους, βύσσινο γλυκό, ο, τι προτιμάτε!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και μετά τα καρύδια.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα τριμμένα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει ένα μίγμα.
Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι με τσέρκι Νο 28, ή σε ανάλογο πυρέξ, ο,τι έχετε και το πατάμε πολύ καλά με το χέρι μας ντυμένο με ένα γάντι, να γίνει μια συμπαγής μάζα κάτω στη βάση, ίσια, όσο μπορούμε. Βάζουμε στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Όλα γίνονται στο μούλτι!
Χτυπάμε στο μούλτι τα ζαχαρούχα με το τυρί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι με τσέρκι Νο 28, ή σε ανάλογο πυρέξ, ο,τι έχετε και το πατάμε πολύ καλά με το χέρι μας ντυμένο με ένα γάντι, να γίνει μια συμπαγής μάζα κάτω στη βάση, ίσια, όσο μπορούμε. Βάζουμε στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Όλα γίνονται στο μούλτι!
Χτυπάμε στο μούλτι τα ζαχαρούχα με το τυρί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Αδειάζουμε σε μπολ.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό σ ένα μπολ για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να μουλιάσουν.
Τις βγάζουμε, στύβουμε με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά νερά και τις βάζουμε σ ένα σκεύος μικρό και ρίχνουμε δύο τρεις κουταλιές βραστό νερό να διαλυθούν καλά!
Ανακατεύουμε τη ζελατίνη πολύ καλά μέσα στην κρέμα και απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα, ομοιόμορφα!!
Βάζουμε πάλι ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα, η το γλυκό και ξανά στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά και να το απολαύσουμε!!
(Αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη και είναι σφιχτή, τότε τη βάζουμε σε μπολ με δύο τρεις κουταλιές νερό και στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε και απλώνουμε).
Ανακατεύουμε τη ζελατίνη πολύ καλά μέσα στην κρέμα και απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα, ομοιόμορφα!!
Βάζουμε πάλι ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα, η το γλυκό και ξανά στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά και να το απολαύσουμε!!
(Αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη και είναι σφιχτή, τότε τη βάζουμε σε μπολ με δύο τρεις κουταλιές νερό και στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε και απλώνουμε).
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!