CUPCAKES ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε μαρέγκα)
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα βανίλια)
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών, αφού τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, και ανακατεύουμε απαλά.
- Γεμίζουμε τα 3/4 από τις θήκες για cupcakes με το μείγμα.
- Από πάνω ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 18 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!