Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΟΥΡΤΑ FERRERO ROCHER από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Τούρτα Ferrero Rocher
ΣΥΝΤΑΓΗ::
Χτυπαμε 5 αυγα με 6 κ.σ. ζαχαρη.
Ριχνουμε 6 κ.σ. γαλα και 6 κ.σ. σπορέλαιο και χτυπαμε 1 λεπτο.
Τελος ριχνουμε κοσκινισμενα μαζι 6 κ.σ. γεματες αλευρι φαριναπ, 2 κ.σ.κακαο και μισο φακελακι μπεικιν παουντερ και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 2 κ.σ φουντουκι σκονη και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκωσει το μείγμα.
Λαδωνουμε το ταψι ή πυρεξ (26ν), ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 20 λεπτα.
Τελος ριχνουμε κοσκινισμενα μαζι 6 κ.σ. γεματες αλευρι φαριναπ, 2 κ.σ.κακαο και μισο φακελακι μπεικιν παουντερ και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 2 κ.σ φουντουκι σκονη και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκωσει το μείγμα.
Λαδωνουμε το ταψι ή πυρεξ (26ν), ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 20 λεπτα.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα.
Το κατεβαζουμε, το αφηνουμε 10 λεπτα και το ριχνουμε στο γλυκο αφου εχει μεινει και αυτο 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου.
ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε να ζεσταθει 500 γρ. κρεμα γαλακτος.
Σπαμε μεσα 300 γρ κουβερτουρα και ανακατευουμε να δεσει.
Την κατεβαζουμε και βαζουμε τη μιση σε ενα μπολ.
Ριχνουμε μεσα 2 γκοφρετες θρυμματισμενες σε σκονη και 2 κ.σ. φουντούκι σκόνη.
Το ριχνουμε πανω στο γλυκο.
Τελος ριχνουμε πανω το υπολοιπο γλάσο.
Το ριχνουμε πανω στο γλυκο.
Τελος ριχνουμε πανω το υπολοιπο γλάσο.