Μια συνταγή της κυρίας Ιωαννας Δεσποτακη για MACAROONS από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Macaroons
120 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. αμύγδαλο λευκό
1 πρέζα αλάτι
100 ασπράδι αυγού
120 κρυσταλλική ζάχαρη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής και άρωμα (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο και κίτρινο χρώμα και άρωμα μπανάνας)
Χτυπάτε καλά σε μούλτι το αμύγδαλο μαζί με τη άχνη, το θέλουμε πούδρα να μην υπάρχει κομμάτι από το αμύγδαλο.
Κοσκινίζετε και ότι μένει πάλι το μπλεντάρετε και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε κουταλιά - κουτάλια τη ζάχαρη.
Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε κουταλιά - κουτάλια τη ζάχαρη.
Μετά ενσωματώνετε εκτός μίξερ τη πούδρα με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις και ηρεμία να μη πέσει η μαρέγκα.
Χωρίζετε ανάλογα αν θέλετε να χρωματίσετε.
Σχηματίζετε σε ταψάκι με λαδόκολλα στρογγυλά με λίγη απόσταση μεταξύ τους
Βάλτε αρκετό μείγμα μη το φοβηθείτε και αφήστε στην άκρη για μια ώρα να κάνουν κρουστά.
Σχηματίζετε σε ταψάκι με λαδόκολλα στρογγυλά με λίγη απόσταση μεταξύ τους
Βάλτε αρκετό μείγμα μη το φοβηθείτε και αφήστε στην άκρη για μια ώρα να κάνουν κρουστά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 13 - 15 λεπτά στους 130 - 140 βαθμούς, στον αέρα.
Για τη γέμιση μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, συνήθως συνοδεύονται με γκανάζ σοκολάτας.
Για τη γέμιση μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, συνήθως συνοδεύονται με γκανάζ σοκολάτας.
Εγώ έκανα μια γκανάζ σοκολάτας λευκής/γάλακτος/φράουλας και μια πραλίνα φουντουκιού.
Ελπίζω να σας άρεσαν να τα απολαύσετε και να τα τολμήσετε γιατί είναι πολύ ωραία και ιδιαίτερα.