
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε χοντρά φετάκια
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. μουστάρδα,
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε χοντρά φετάκια
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. μουστάρδα,
2 σκ. σκόρδο πολτοποιούμενες
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από 2 πορτοκάλια
αλάτι - πιπέρι
300 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα σε χοντρές φέτες
500 γραμμ. baby πατάτες
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο
100 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από 2 πορτοκάλια
αλάτι - πιπέρι
300 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα σε χοντρές φέτες
500 γραμμ. baby πατάτες
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο
100 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα βαζάκι το θυμάρι, τη ρίγανη, το λάδι ,το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το ξύσμα και τους χυμούς, αλάτι και πιπέρι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και τα αλείφουμε με την μαρινάδα.
Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
10 λεπτά πριν το βγάλουμε βάζουμε το τυρί και ψήνουμε λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη και πιπέρι.