Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μυδοπίλαφο
Πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγάκι!
Μυδοπίλαφο
Πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγάκι!
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα
1.5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ. νερό
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες σε κυβάκια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
λάδι
1.5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ. νερό
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες σε κυβάκια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Βάζω τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάω το πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Βάζω τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάω το πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Προσθέτω τα μύδια, σβήνω με το κρασί, αφήνω λίγο να εξατμιστεί και προσθέτω τις ντομάτες.
Αφήνω λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτω το ρύζι.
Ανακατεύω λίγο να τσιγαριστεί και μετά προσθέτω το νερό και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτω τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνω 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.