ΚΕΙΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάω 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο με 2 φλυτζάνια ζάχαρη για 2 λεπτά.
Προσθέτω 4 κρόκους αυγών, το ξύσμα ενός λεμονιού, ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα πορτοκάλι), 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν και τα ασπράδια των αυγών (αφού πρώτα τα έχω κάνει μαρέγκα).
Στην συνέχεια ρίχνω λίγη τρούφα και ανακατεύω απαλά με σύρμα για να πάει παντού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα 50-55 λεπτά.
Φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας.
Λιώνω σε Μπεν Μαρί δυο κουβερτούρες και ανακατεύω με λίγο γάλα.
Αφού κρυώσει το κέικ, το περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας και ραντίζω από πάνω με ζάχαρη άχνη και τρούφα