Μια συνταγή της κυρίας Katerina Kostanasiou-Tatsi για ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Dora Iliopoulou στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με καρύδια
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φαρίνα απ'
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 - 32εκ. .
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 - 32εκ. .
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
Έναν - έναν ρίχνουμε τους κρόκους.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα και το κονιάκ.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μίγμα.
Ψήνουμε στους 175 - 180 βαθμούς για περίπου για 55 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.