Εύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα



ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φύλλο Κουρού Κανάκη αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε δικό σας.
  2. Μετά βράζουμε για περίπου μισή ώρα ένα στήθος από κοτόπουλο.
  3. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε με 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μια πιπεριά Φλωρίνης και ένα πράσο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (αν θέλετε).
  4. Όταν σοταριστούν καλά ψιλοκόβουμε άνηθο και μαϊντανό, προσθέτουμε 1 αυγό, 1 μικρή κρέμα γάλακτος, 100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και αν θέλουμε 3 - 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ( ή μπέικον σε κυβάκια) ανακατεύουμε καλά.
  5. Η γέμιση είναι έτοιμη!
  6. Τη στρώνουνε καλά πάνω στο φύλλο που έχουμε στρώσει σε λαδωμένο ταψί και βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω.
  7. Ραντίζουμε με λάδι και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  8. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Συνταγή του κυρίου Παναγιώτη Κυριακούλια.



Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!