Μια συνταγή της κυρίας Άννας Μπαδέμα για ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτο κέικ
Υλικά
5 αυγά
1 και 3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα γάλα πλήρες
4 βανίλιες σκόνη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι 20 γρ baking powder
Προαιρετικά:
1 σακουλάκι τρούφα
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
Φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε ανά δύο όπως είναι γραμμένα τα υλικά πρώτα τα αυγά και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν, και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σας. (Σημείωση: Χώρισα το μείγμα στα 2, και στο ένα μείγμα έβαλα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και στο άλλο ινδοκάρυδο και τρούφα που είχαν περισσέψει από τα χτεσινά τρουφάκια.).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° πρώτα κάτω, και όταν δείτε να σκάει το κέικ ανάβετε και το επάνω, ίσα για να κάνει το κέικ σας κρούστα και στο πάνω μέρος του.
Δοκιμάζετε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό, το κέικ σας είναι έτοιμο.
Galini Karakasidou ευχαριστώ για την ιδέα με τα φρούτα του δάσους!
Galini Karakasidou ευχαριστώ για την ιδέα με τα φρούτα του δάσους!