Μύδια αχνιστά



ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ


Υλικά
1 κιλό μύδια με το κέλυφος
3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
100 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 
Προσθέτουμε τα μύδια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα μύδια να αχνίσουν για περίπου 5-6 λεπτά. 
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μύδια και όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. 
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού ώσπου να δέσει η σάλτσα. 
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε τα μύδια ξανά, αλατοπιπερώνουμε και κουνάμε με προσοχή την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα μύδια με την σάλτσα. 
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi