ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι, κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
Βουτάμε την αριστερή παλάμη μας στο χυλό και πιέζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
Βουτάμε την αριστερή παλάμη μας στο χυλό και πιέζουμε.
Το μίγμα που θα βγει το κόβουμε με ένα κουτάλι το οποίο βουτάμε κάθε φορά στο νερό.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Χρυσανθη Μιχου, συνταγή Elena Psillia