ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Σαλτσούλα για πίτσα και φαγητά ....και έγινε πραγματικά θεϊκή
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά περίπου ντοματίνια, δεν τα ζύγισα βέβαια αλλά ίσα που χωρούσαν στη ρηχή λαμαρίνα φούρνου
Τα ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, έριξα λίγο αλάτι, ρίγανη και τα έψησα στους 180' βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρωματάκι.
Έπειτα τα έβαλα στο multi και τα πολτοποίησα μαζί με μία και μισή κουταλιά ζάχαρη.
Αποστείρωσα τα βαζάκια μου βάζοντάς τα σε ένα ταψάκι πάνω σε πετσετούλα μπρούμυτα μαζί με τα καπάκια, στους 60 βαθμούς και 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε με πετσετούλα για να μην καούμε 1-1 το βαζάκι, γεμίζουμε με τη σάλτσα, κλείνουμε και γυρνάμε μπρούμυτα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Μετά τα γυρνάμε όρθια και τα αποθηκεύουμε η βάζουμε στο ψυγείο.
Αυτή η ποσότητα μου έβγαλε ένα μεγάλο βάζο του κιλού και δύο μικρότερα.
Αυτή η ποσότητα μου έβγαλε ένα μεγάλο βάζο του κιλού και δύο μικρότερα.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki