ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΠΕΣΙΑΛ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ,ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!
Υλικά
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Για την κρέμα πατισερί
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κ.σ. κορν φλάουρ,
2 κ.σ. αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κ.σ. κορν φλάουρ,
2 κ.σ. αλεύρι,
4 κ.σ. βούτυρο,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
Για την κρέμα πορτοκαλιού
3 πορτοκάλια, το χυμό τους και το ξύσμα,
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη,
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. ΚΡΕΜΑΣ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. ΚΡΕΜΑΣ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε με σύρμα, τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί 3 σειρές μπισκότα βουτώντας τα σε γάλα για δευτερόλεπτα, ρίχνουμε από πάνω την κρύα κρέμα πατισερί, πάνω τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτώντας τα σε γάλα και ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε με σύρμα, τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί 3 σειρές μπισκότα βουτώντας τα σε γάλα για δευτερόλεπτα, ρίχνουμε από πάνω την κρύα κρέμα πατισερί, πάνω τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτώντας τα σε γάλα και ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!