ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΩΣΑΪΚΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Βάση μωσαϊκού:
170 γρ. βούτυρο λιωμένο μαζί με
4 κ.σ κακάο κοσκινισμένο,
2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. ινδοκάρυδο
3 κ.σ ποτό μπέιλις
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί.
Παγωτό καραμέλα: από αυτό που έφτιαξα με δύο υλικά.
(σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Εδώ θα βρείτε συνταγές για παγωτό καραμέλα)
Χρησιμοποιώ τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο δαχτυλίδι διαμέτρου 24εκ.
Ρίχνω μέσα το μωσαϊκό και απλώνω καλά με κουτάλι ή σπάτουλα να πάει παντού και ισιώνω καλά την επιφάνεια.
Ρίχνω από πάνω το μισό kg παγωτό.
Τοποθετώ στην κατάψυξη.
Διακοσμώ με λίγα καραμελωμένα κάσιους τριμμένα.
Βγάζουμε την τούρτα από το κατάψυξη 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi