Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι
Μαμαδίστικη συνταγή, αγαπημένη με φανατικούς θαυμαστές που έτσι και πάρουν μυρωδιά ότι κάτι ψήνεται ... ένα είναι το σίγουρο ... δεν θα αφήσουν ψίχουλο ...
Η μέτρηση γίνεται με το κεσεδάκι γιαουρτιού! Σε αυτό θα μετρήσετε όλα τα υγρά υλικά.
Η μέτρηση γίνεται με το κεσεδάκι γιαουρτιού! Σε αυτό θα μετρήσετε όλα τα υγρά υλικά.
ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 40 κομμάτια
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (κατά προτίμηση αυτό με την πέτσα)
1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ή 3/4 ελαιόλαδο)
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ.)
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1/4 κ.γ. ζάχαρη
700 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν βάλουμε ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε 20-30 γρ. αλεύρι)
... ζύμη λεία και ελαστική ... αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.
ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ. φέτα
2 αυγά
πιπέρι
2 κ.σ. γάλα
1 αυγό για άλειμμα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!
Credits:
Πέτρος Συρίγος / Petros Syrigos (συνταγή)
Siarka Sofia (εκτέλεση)
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Πέτρος Συρίγος / Petros Syrigos (συνταγή)
Siarka Sofia (εκτέλεση)
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!