Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι



Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μαμαδίστικη συνταγή, αγαπημένη με φανατικούς θαυμαστές που έτσι και πάρουν μυρωδιά ότι κάτι ψήνεται ... ένα είναι το σίγουρο ... δεν θα αφήσουν ψίχουλο ...
Η μέτρηση γίνεται με το κεσεδάκι γιαουρτιού! Σε αυτό θα μετρήσετε όλα τα υγρά υλικά.

ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 40 κομμάτια
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (κατά προτίμηση αυτό με την πέτσα)
1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ή 3/4 ελαιόλαδο)
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ.)
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1/4 κ.γ. ζάχαρη
700 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν βάλουμε ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε 20-30 γρ. αλεύρι)
 ... ζύμη λεία και ελαστική ... αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.

ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ. φέτα
2 αυγά
πιπέρι
2 κ.σ. γάλα
1 αυγό για άλειμμα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!



Credits:
Πέτρος Συρίγος / Petros Syrigos (συνταγή)
Siarka Sofia (εκτέλεση)
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!