Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τάρτα με κεράσια
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη,
1 αυγό
50 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα.
Για τη γέμιση
400 γρ. κρέμα γάλακτος,
200 γρ. πολτοποιούμενα κεράσια,
2 κουταλιές μέλι,
2 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί στο μίξερ, μετά το αυγό και μετά το αλεύρι μαζί με το αλεσμένα αμύγδαλα.
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί στο μίξερ, μετά το αυγό και μετά το αλεύρι μαζί με το αλεσμένα αμύγδαλα.
Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνει ζύμη.
Μόλις γίνει η ζύμη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις γίνει η ζύμη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και την απλώνουμε σε μια φόρμα 22εκ. που ανοίγει.
Ψήνουμε για 10 λεπτά με βάρος από πάνω, (εγώ βάζω ρύζι) στους 180° C και άλλα 10 λεπτά χωρίς το βάρος από πάνω.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από τα κεράσια, το κορν φλάουρ και το μέλι να πάρουν μια βράση μέχρι να γίνει κρέμα.
Το βγάζουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Σε Μπεν Μαρί βάζουμε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε Μπεν Μαρί βάζουμε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Την αναμιγνύουμε με τη σαντιγί και την κρέμα κρασιού που φτιάξαμε και την περιχύνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας,
Την τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει για 5 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Τη διακοσμούμε με κεράσια, με λευκή σοκολάτα και φιδέ αμυγδάλου.