Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πατατοκροκέτες φούρνου
Αυτές οι εύκολες πατατοκροκέτες φούρνου, γίνονται πολύ νόστιμες και στο τηγάνι.
4 μεγάλες πατάτες
1 κρόκο αυγό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. πεκορίνο τριμμένο
1/2 φλ τριμμένη φρυγανιά
αλάτι,
πιπέρι,
4 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ δυόσμο.
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
2 χτυπημένα αυγά
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
2 χτυπημένα αυγά
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε.
Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
Ψήνουμε τις πατατοκροκέτες στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Διαφορετικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σερβίρουμε με γιαούρτι με λίγο μουστάρδα, ξύσμα λεμονιού αλάτι και πιπέρι.